Untitled Document

Let ?s do it Greece 2016

 Στα πλαίσια του προγράμματος Let ?s do it Greece 2016 , οι μαθητές του 5ου Γυμνασίου Θήβας θέλοντας να εκφράσουν τα συναισθήματά τους σχετικά με τις συνθήκες που βιώνουμε στη χώρα μας όπως  το οικονομικό  πρόβλημα, η κρίση.. το προσφυγικό,  αποτύπωσαν μέσω της εικαστικής δημιουργίας το δράμα της ανθρώπινης φύσης χρησιμοποιώντας το λογότυπο «human being» (ανθρώπινο ον).

Η σκέψη και ιδέα τους υλοποιήθηκε σε τοίχο του προαύλιου χώρου με μορφή graffiti.

Στη σημασία του λογότυπου αναφέρεται η μαθήτρια της Γ? Γυμνασίου Αθανασία Παναγιώτα Κίσσα.

Το graffiti είναι ένας από τους τρόπος έκφρασης των νέων. Με το συγκεκριμένο graffiti προσπαθήσαμε να αποτυπώσουμε τη γνώμη μας για το ανθρώπινο ον.

Αρχικά με τη λέξη human-άνθρωπος αναφερόμαστε στα πλεονεκτήματα, στην θετική πλευρά του ανθρώπου.

Μέσα απόν τη ποικιλία των χρωμάτων και τον ήλιο εκφράζεται ο πλούτος των συναισθημάτων του ανθρώπου, καθώς και το μεγαλείο της ύπαρξης του. Η ποικιλομορφία της ιδιοσυγκρασίας του είναι επίσης φανερή.

Απεναντίας, η λέξη being-ον , απεικονίζει την άλλη όψη του νομίσματος. Την αρνητική, απαισιόδοξη πλευρά των ανθρώπων. Συγκεκριμένα, τονίζει φιλαργυρία, καθώς και την ετοιμοπόλεμη διάθεση των κυβερνόντων εις βάρος της ανθρωπότητας. Καταλυτική συνέπεια είναι τα χιλιάδες αθώα θύματα, τα οποία πληρώνουν με τη ζωή τους την απληστία των συμφερόντων.

graffiti