Untitled Document

Κανονισμός σχολείου

ΟΔΗΓΙΕΣ - ΚΑΝΟΝΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ 5ΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

1) Προσέρχομαι έγκαιρα το πρωί στο σχολείο αλλά και μετά από κάθε διάλειμμα στην τάξη. Αφήνω το πρωί τα πράγματά μου στην τάξη και εξέρχομαι του κτιρίου. Μόνο όταν ο καιρός είναι βροχερός παραμένω στους διαδρόμους και συμπεριφέρομαι ανάλογα. ( κινούμαι χωρίς να τρέχω και χωρίς φωνές ) Η κάθε ημέρα ξεκινά με την συγκέντρωση στο προαύλιο στις 8:15

Στα διαλείμματα παραμένω στο προαύλιο αφού προηγουμένως ικανοποιήσω τις όποιες μου ανάγκες ( φαγητό ? νερό ? τουαλέτα ) και όχι όταν το κουδούνι κτυπάει για μέσα.

Στην αίθουσα παραμένουν πάντα δύο επιμελητές οι οποίοι δεν επιτρέπουν σε κανένα να εισέλθει χωρίς άδεια από τον εφημερεύοντα καθηγητή. Σε περίπτωση που το μάθημα απαιτεί αλλαγή τμήματος η αίθουσα πρέπει να κλειδώνεται ευθύνη των επιμελητών.

2) Σέβομαι τους καθηγητές. Τους μιλάω με ευγένεια τόσο στο μάθημα αφού πάρω την σχετική άδεια, όσο και κατά την διάρκεια των διαλειμμάτων

Δεν χειροδικώ με άλλους μαθητές. Τυχόν διαφωνίες λύνονται παρουσία καθηγητή.

Στο γραφείο δεν πηγαίνω για ασήμαντο λόγο παρά μόνο για κάτι πολύ σοβαρό

3) Δεν ενοχλώ την ώρα του μαθήματος Αυτό σημαίνει ότι δεν ζητώ να φύγω από το μάθημα για ασήμαντη αφορμή. Δεν συζητώ με τους συμμαθητές μου όταν είναι ο καθηγητής εντός της αίθουσας.

4) Όποιος για κάποιο λόγο αποβάλλεται με ωριαία προσέρχεται απαραίτητα στο γραφείο Για κανένα λόγο μαθητής με ωριαία δεν θα περιφέρεται στους χώρους του σχολείου πόσο μάλλον να είναι στα γήπεδα και να παίζει. Από κει και πέρα ενημερώνεται άμεσα ο κηδεμόνας του και γράφεται στο ποινολόγιο ανάλογα της σοβαρότητας της παράβασης.

Μαθητής που γράφεται στο ποινολόγιο κινδυνεύει με αποβολή

5) Διατηρούμε την αίθουσα αλλά και το σχολείο καθαρό. Επίσης το μεσημέρι με την αποχώρηση αφήνουμε την τάξη τακτοποιημένη και χωρίς σκουπίδια  Πάνω απ? όλα πρέπει να είμαστε πολιτισμένοι.

Τα θρανία πρέπει να τα προσέχουμε. Δεν γράφουμε πάνω σε αυτά. Θα πρέπει όσα θρανία είναι λερωμένα να τα καθαρίσετε.

Υπεύθυνοι για αυτά είναι ο κάθε μαθητής αλλά και το πενταμελές κάθε τάξης

6) Προσέχουμε τα βιβλία μας και τα διατηρούμαι σε καλή κατάσταση. Αρκετά από τα βιβλία τα χρησιμοποιούμαι και σε επόμενες τάξεις.

7) Όταν απουσιάζει καθηγητής   η ώρα είτε αναπληρώνεται ή κάθομαι στην αίθουσά μου ήσυχα ή στο προάυλιο.Για κανένα λόγο δεν περιφέρομαι άσκοπα και δεν εξέρχομαι του σχολείου. Δεν φωνάζω και μετακινούμαι χωρίς φασαρία. Οι άλλες τάξεις κάνουν μάθημα και η ησυχία είναι απαραίτητη.

8) Θα πρέπει να μάθω να συμπεριφέρομαι ανάλογα με το χώρο στον οποίο κινούμαι. Αυτό σημαίνει ότι μέσα στο κτίριο δεν τρέχω , δεν φωνάζω και δείχνω σεβασμό όταν οι άλλοι κάνουν μάθημα. Στο προαύλιο ενεργώ διαφορετικά, ποτέ όμως δεν μιλώ με άσχημα λόγια και με ασέβεια στον οποιοδήποτε. Πάνω απ? όλα είστε μαθητές και οφείλεται σεβασμό στους συμμαθητές σας και στους καθηγητές σας. Το ίδιο και οι άλλοι σε εσάς.

9) Τα κινητά τηλέφωνα απαγορεύονται στο σχολείο Όποιος για κάποιο σοβαρό λόγο το έχει μαζί του το έχει απενεργοποιημένο στην τσάντα του και αναλαμβάνει τις ευθύνες για ότι και αν συμβεί.

10) Προσέχω τις απουσίες. Δεν λείπω από το σχολείο παρά μόνο για σοβαρό λόγο και με την επιστροφή σας ο κηδεμόνας σας δικαιολογεί τις απουσίες μέσα σε δέκα μέρες.

11) Για κανένα λόγο δεν βγαίνω από τον προαύλιο χώρο του σχολείου. Εάν πρέπει να γίνει αυτό για σοβαρό λόγο γίνεται μόνο κατόπιν άδειας από τον Δ/ντή

Το σχολείο φτιάχτηκε για σας και είναι στην κατάσταση αυτή γιατί κάποιοι κάνουν προσπάθεια να το διατηρήσουν αλλά και να το βελτιώσουν. Είναι λοιπόν άδικο κάποιοι άλλοι να προσπαθούν να γκρεμίσουν ότι δημιουργήθηκε με πολύ κόπο.

Επισυναπτόμενα αρχεία:
Download this file (Κανόνες λειτουργίας.pdf)Κανόνες λειτουργίας.pdf[Κανονισμός 5ου Γυμνασίου Θήβας]

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

τηλ. +30.22620 26939

fax. +30.22620 26939

url: 5gym-thivas.voi.sch.gr

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Δνση: Περγάμου 37 και Σφιγγός

          Θήβα 32200

ΧΑΡΤΗΣ