Untitled Document

Βιβλιοθήκη

Ένας μαγικός τόπος για όλα τα παιδιά.

Στο σχολείο μας, έχουμε τη χαρά να λειτουργεί μια άρτια οργανωμένη βιβλιοθήκη (ΕΠΕΑΕΚ) που προσφέρει ευκαιρίες και δυνατότητες μάθησης και διερεύνησης τόσο στους μαθητές όσο και στους εκπαιδευτικούς.

Λαμβάνοντας υπόψη οτι ένα από τα βασικά ζητήματα που έχει να διαχειριστεί το σύγχρονο σχολείο είναι η διαφορετικότητα των μαθητών, θεωρούμε οτι η σχολική βιβλιοθήκη μπορεί να συμβάλει θετικά στην αντιμετώπιση αυτής της δυσκολίας, προσφέροντας ένα περιβάλλον πλούσιο σε ερεθίσματα, κατάλληλο για παιδοκεντρικής μορφής διδασκαλία.

Στο σχολείο μας, η βιβλιοθήκη δε λειτουργεί απλά ως χώρος αποθήκευσης και ταξινόμησης βιβλίων ή ακόμη και δανεισμού, αλλά προσπαθούμε να την μεταβάλλουμε σε χώρο αναζήτησης και επεξεργασίας της γνώσης και συνάμα ανάπτυξης σχέσεων αλληλεπίδρασης μεταξύ των ατόμων που την επισκέπτονται (ακόμη και των γονέων στα πλάισια πολιτιστικών δράσεων).

Στοχεύουμε η βιβλιοθήκη αυτή να είναι αρωγός των εκαπιδευτικών και των μαθητών στην επίτευξητων στόχων του αναλυτικού προγράμματος, να φέρει σ' επαφή τον μαθητή με ποικίλες πηγές γνώσης, να καλλιεργήσει σχέση αγάπης του μαθητή με το βιβλίο, να υπερβεί τα στενά όρια μιας καθαρά "σχολειοποιημένης" βιβλιοθήκης και να γίνει πηγή ευχαρίστησης για τον μαθητή.

Σχολική βιβλιοθήκη 5ου Γυμνασίου: πολιτισμικός μοχλός του σχολείου μας που συμβάλλει ενεργά στην παρεχόμενη ποιότητα εκπαίδευσης.

(πηγή: πρακτικά ΕΛΛ.Ι.Ε.Π.ΕΚ)

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

τηλ. +30.22620 26939

fax. +30.22620 26939

url: 5gym-thivas.voi.sch.gr

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Δνση: Περγάμου 37 και Σφιγγός

          Θήβα 32200

ΧΑΡΤΗΣ