Untitled Document

Ενημέρωση

Αγαπητοί γονείς - κηδεμόνες,

 Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς ευελπιστούμε στη μεταξύ μας  συνεργασία για να επιτύχουμε το έργο μας που είναι η σωστή διαπαιδαγώγηση και πνευματική καλλιέργεια των παιδιών σας (μαθητών μας) στο μέγιστο δυνατό.

 Στα πλαίσια αυτά επιθυμούμε να δείχνετε ενδιαφέρον με τη συχνή παρουσία σας στο σχολείο , να ενημερώνετε και να ενημερώνεστε από τους καθηγητές για τυχόν προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα παιδιά σας, όπως θέματα υγείας, συμπεριφοράς, μαθησιακών δυσκολιών. Με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να αντιμετωπίσουμε και να επιλύσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα τυχόν  προβλήματα που προκύπτουν.

Μπορείτε να επισκέπτεστε το σχολείο μεταξύ 2ης και 3ης ώρας ή 3ης και 4ης διδακτικής ώρας όπου τα διαλλείματα είναι 10-λεπτα για να έχετε περισσότερο χρόνο με τους καθηγητές.

 

 ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

 

ΑΠΟ - ΕΩΣ

ΔΙΑΡΚΕΙΑ

1η ΩΡΑ

08:15-09:00

45΄

2η ΩΡΑ

09:05-09:50

45΄

3η ΩΡΑ

10:00-10:40

40΄

4η ΩΡΑ

10:50-11:30

40΄

5η ΩΡΑ

11:40-12:20

40΄

6η ΩΡΑ

12:25-13:05

40΄

7η ΩΡΑ

13:10-13:45

35΄


 Εκτός από ζητήματα επίδοσης των παιδιών σας, θα πρέπει να ενημερώνεστε για τις απουσίες τους και να ξέρετε τι σημαίνει  "επαρκής" ή η "ανεπαρκής" φοίτησή τους στο σχολείο.

Πόσες απουσίες μπορούν να κάνουν οι μαθητές;

 Ένας μαθητής για να μπορεί να λάβει μέρος στις γραπτές εξετάσεις του Ιουνίου πρέπει η φοίτησή του να είναι επαρκής. Η φοίτηση θεωρείται επαρκής όταν οι απουσίες δεν υπερβαίνουν τις 114. Από αυτές τις απουσίες τουλάχιστον οι 50 πρέπει να είναι δικαιολογημένες.

Πώς δικαιολογούνται οι απουσίες;

 Οι απουσίες των μαθητών δικαιολογούνται είτε με ιατρική γνωμάτευση είτε με υπεύθυνη δήλωση του γονέα ή του κηδεμόνα. Την υπεύθυνη δήλωση πρέπει να την προσκομίσει στο σχολείο ο ίδιος ο γονέας μετά την επιστροφή του μαθητή στο σχολείο και σε διάστημα 10 εργάσιμων ημερών από την ημέρα απουσίας του μαθητή. Ο γονιός ή ο κηδεμόνας δικαιούται να δικαιολογήσει απουσίες μέχρι 10 ημέρες καθ? όλη τη σχολική χρονιά αλλά κάθε φορά όχι περισσότερες από 2 συνεχόμενες ημέρες.

Ποιες απουσίες δικαιολογούνται;

 Δικαιολογούνται οι απουσίες που οφείλονται σε λόγους υγείας ή λόγους ανωτέρας βίας. Σε αυτές τις περιπτώσεις ειδοποιούνται τηλεφωνικώς οι γονείς και επιτρέπεται στο παιδί να αποχωρήσει από το σχολείο. Με την επιστροφή του στο σχολείο ο μαθητής καλείται να παρουσιάσει δικαιολογητικό απουσιών.

Ποιες απουσίες δεν δικαιολογούνται;

 Οι μονόωρες απουσίες καθώς και οι πολύωρες, που πραγματοποιούνται χωρίς την άδεια του Διευθυντή του σχολείου σε ώρες ημερήσιου προγράμματος λειτουργίας του σχολείου, δεν δικαιολογούνται.

Σε ποιους πρέπει να απευθύνεστε για τον έλεγχο και τη δικαιολόγηση των απουσιών;

 Υπεύθυνοι για την καταχώρηση και την παρακολούθηση των απουσιών είναι οι υπεύθυνοι καθηγητές των τμημάτων. Όταν ο μαθητής συμπληρώσει 30 απουσίες ενημερώνεται ο γονέας με συστημένη επιστολή. Η ενημέρωση επαναλαμβάνεται κάθε μήνα.

Πότε οι μαθητές να παραμένουν στο σχολείο μετά το πέρας των μαθημάτων;

 Αρκετοί μαθητές συμμετέχουν σε προγράμματα πολιτιστικά (θεατρικά, κ.λ.π.), περιβαλλοντικά, αγωγής υγείας, κ.λ.π. και πιθανόν, ορισμένες ημέρες, να χρειάζεται να παραμένουν στο σχολείο ακόμη και μετά το πέρας των μαθημάτων.

Απαγορεύεται η χρήση κινητών τηλεφώνων

 Η χρήση κινητού τηλεφώνου από τους μαθητές στο χώρο του σχολείου απαγορεύεται αυστηρά. Αν συντρέχει σοβαρός λόγος, η επικοινωνία από και προς το σπίτι γίνεται μέσω του τηλεφώνου του σχολείου (22620 26939).

 Με γνώμονα ότι το σχολείο είναι χώρος εκπαίδευσης αλλά και επικοινωνίας

ζητούμε υπεύθυνα τη συνεργασία σας και σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων

 

Ο  Δντης

 

ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΜΠΟΥΛΙΟΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

τηλ. +30.22620 26939

fax. +30.22620 26939

url: 5gym-thivas.voi.sch.gr

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Δνση: Περγάμου 37 και Σφιγγός

          Θήβα 32200

ΧΑΡΤΗΣ